Obavještavaju se svi građani Općine Bosanski Petrovac, da zbog finansijske blokade Općine, koju je prouzrokovala koalicija SDA-SNSD-DF-SP- SBB Fahrudin Radončić, neusvajanjem Odluke o privremenom finansiranju Općine, organ uprave nema zakonsku mogućnost da angažuje i provodi već unaprijed ugovorene usluge zimskog održavanja lokalnih puteva na području Općine Bosanski Petrovac.

Praktično, to znači da Općinski načelnik nema finansijskog akta koji mu dozvoljava plaćanje usluga čišćenja snijega i zimskog održavanja puteva, iako je ugovor sa firmom „Didović „ d.o.o već odavno sklopljen, a sam izvršilac usluga spreman za čišćenje.

Podsjećamo, blokadu organa uprave, ali i cjelokupne općine, izazvala je koalicija SDA-SNSD-DF-SP- SBB Fahrudin Radončić , na vanrednoj sjednici održanoj u prošlu srijedu, i to neusvajanjem Odluke o privremenom finansiranju Općine.

Općinska administracija, svjesna posljedica koje mogu nastati neusvajanjem ove odluke, odmah je reagirala i tražila da se sazove još jedna sjednica, ovaj put predlažući OV da usvoje jednomjesečnu Odluku o privremenom finansiranju Općine, i to za mjesec januar.

Međutim, na sjednicu koja je zakazana za petak, 30.12.2016.godine, predstavnici koalicije se nisu odazvali, pa zbog nedostatka kvoruma, 8 prisutnih vijećnika nije moglo održati sjednicu.

Nemogućnost pružanja usluga čišćenja puteva samo je jedna od mnogih komunalnih djelatnosti koju finansira Općina, a koju više nismo u mogućnosti izvršavati.

Nažalost, dužnost nam je upoznati korisnike naših usluga, a to znači kompletno stanovništvo Općine, da će uskoro uslijediti prekid rada gradske i seoske rasvjete, kao i do sada neometano vodosnabdijevanje, jer Općina snosi troškove pumpanja vode.

Općinska administracija, na čelu sa načelnikom Općine Zlatkom Hujićem, izražava žaljenje zbog činjenice da građani općine Bosanski Petrovac moraju snositi posljedice nezakonitih i samovoljnih odluka pojedinaca u Općinskom vijeću, prouzrokovanih ličnim i stranačkim motivima, a usmjerenih ka opstrukciji rada organa uprave i Općinskog načelnika.

Međutim, Općinski načelnik ističe da će se boriti svim raspoloživim zakonskim sredstvima kako bi osujetio težnje pojednaca da našu općinu učine provincijom, bez vode i struje, te da se o njoj priča kao o općini- slučaju, jer to, uspjesima koje ostvarujemo posljednih godina, nismo zaslužili.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica