U okviru projekta „Unaprjeđenje društvene kohezije kroz saradnju u oblasti pružanja lokalnih usluga u Bosni i Hercegovini“ održani su dijalozi sa predstavnicima/predstavnicama lokalnih vlasti i građanima/građankama u Bosanskom Petrovcu i Mrkonjić Gradu s ciljem predstavljanja aktivnosti koje će biti implementirane u ovim zajednicama.

💬 "Ovo je jedan od najkorisnijih projekata od uspostavljanja i osnivanja našeg Dnevnog centra. Do sada se niko nije bavio ovom problematikom i vjerujem u značaj ovog projekta što će se pokazati kroz vrijeme", istaknuo je jedan od učesnika iz Mrkonjić Grada.

Navedene aktivnosti bit će implementirane s ciljem odgovora na potrebe i izazove građana i građanki koje su identificirane kroz ranije dijaloge u ovim zajednicama. 

💬 "U ovom periodu od prvog dijaloga do sada urađeno je mnogo. Pokušavamo svojim aktivnostima da se nadovezujemo i nadograđujemo na stvari koje već radimo u našoj zajednici. Nadam se da ćemo uskoro dobiti prostor za rad i druženje i želim ovom prilikom da pozovem  sve sugrađane da se pridruže našim aktivnostima", naglasila je učesnica dijaloga u Bosanskom Petrovcu. 

---

Projekat finansira United Nations Peacebuilding, a provode IOM Bosnia and Herzegovina i UNDP Bosnia and Herzegovina u ime United Nations in BiH.

 

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica