Načelnik Zlatko Hujić je 14. novembra u Sarajevu potpisao Memorandum o saradnji sa Fondacijom Mozaik.

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji naša Opština i Mozaik potvrđuju da će partnerski doprinijeti nastavku razvoja programa Omladinska banka Bosanski Petrovac, kao i razvoju društvenog poduzetništva mladih i njihovih društvenih biznisa u periodu, novembar 2016. – decembar 2018. godine.

Naime, program Omladinska banka omogućava mladima da prepoznaju društvene probleme u svojoj Opštini i rješavaju ih kroz društveno inovativne projekte, a najuspješniji dobijaju finansijsku i konsultantsku podršku za razvoj prototipa svog biznisa.

Pored ovoga, Program omogućava mladima da razvijaju 7 ključnih kompetencija: menadžment, vođenje, timski rad, kritičko mišljenje, komunikaciju, kreativno mišljenje i poslovnu sposobnost.

Zajednički fond za program Omladinske banke u dvogodišnjem periodu trajanja ovog memoranduma će iznositi 38.700 KM, dok će zajednički fond za društveno inovativne projekte Omladinske banke iznositi 22.200 KM.

U Bosanskom Petrovcu u periodu od 2012 do 2016. godine, kroz program Omladinske banke realizovan je 31 projekat, ukupne vrijednosti 93.739 KM.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica