Načelnik Hujić se sastao u subotu, u Sarajevu, sa ostalim nezavisnim načelnicima koji su pobijedili na proteklim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, kako bi razgovarali o budućoj saradnji.

Sastanku su, pored načelnika Hujića, prisustvovali i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, načelnica Visokog Amra Babić, načelnik Bužima Zikrija Duraković, načelnik Kalesije Sead Džafić, te gradonačelnici Goražda i Zenice, Muhamed Ramović i Fuad Kasumović.

Naime, nezavisni načelnici i gradonačelnici su istakli da će im problemi lokalne samouprave biti prioritet, te da im za rješavanje istih nisu potrebne političke stranke.

Govorilo se i o Zakonu o raspodjeli javnih prihoda, kao i o Zakonu o lokalnoj samoupravi koji izazivaju probleme u opštinama, zbog čega je nužno predložiti njihove izmjene.

Načelnik Hujić je istakao kako ima obavezu prema građanima Bosanskog Petrovca i da će nastaviti da se bavi njihovim problemima: “Sastanak kojem sam prisustvovao odličan je početak udruživanja i saradnje koja će doprinijeti ostvarenju zajedničkog cilja“, rekao je načelnik Hujić.

Načelnici i gradonačelnici su zaključili da svi oni koji su na pozicijama moraju raditi u interesu građana, bez obzira da li pripadaju ili ne pripadaju nekoj političkoj opciji.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica