UniCredit bank je objavila javni poziv za odabir korisnika kreditnih sredstava uz subvencioniranje dijela kamatne stope na području Unsko-sanskog kantona.

(Foto: love work 51/shutterstock.com)

Ugovor o ovim subvencija je banka potpisala početkom novembra sa Ministarstvom privrede USK, a pravo apliciranja imaju subjekti male privrede koji ispunjavaju slijedeće uslove:

  • da su registrovani i imaju sjedište na području Unsko-sanskog kantona;
  • da su aktivni i imaju uposlene radnike;
  • uredno izmiruju zakonom predviđene obaveze;
  • po osnovu tekuće kreditne zaduženosti, a prema podacima iz CRK-a su S1 kategorija;
  • zadovoljavajućeg boniteta u skladu sa kriterijima banke.

– Kreditna linija u iznosu od 25 mil KM će se plasirati putem UniCredit Bank uz subvenciju dijela kamatne stope u koju svrhu je Ministarstvo privrede Unsko-sanskog kantona obezbijedilo iznos od 200.000 KM. Sredstva iz kreditne linije su namijenjena za svrhu finansiranja nabavke trajnih obrtnih sredstava, stalnih sredstva i investicija (dugoročna finansiranja), održavanje tekuće likvidnosti i očuvanje postojećih te kreiranje novih radnih mjesta – navedno je u pozivu.
Maksimalni iznos kredita po jednom korisniku 1.000.000 KM sa rokom otplate u zavisnosti od vrste visine kreditnog zahtjeva maksimalno 84 mjeseca, uz mogućnost grejs perioda do 6 mjeseci za dugoročna finansiranja.
Podnošenje zahtjeva počinje teći od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja i traje do utroška sredstava, a najkasnije do 31. decembra 2022. godine, pojašnjeno je.

Detaljne informacije su dostupne OVDJE.

 

Izvor:  mreza-mira.net 

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica