Danas su predstavnici općine Bosanski Petrovac, Ena Širbić, sekretar organa i Dragana Vidić, stručni saradnik za planiranje razvoja poljoprivrede razgovarali s Smailom Toromanović, koordinatorom projekta IFAD za USK i Nihadom Hodžićem direktorom AMANITA D.O.O. BIHAĆ o projektu  Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva .

Naime, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je 16.11.2021. godine raspisalo Javni poziv za učešće u IFAD Projektu razvoja ruralnih poduzeća i poljoprivrede. Bosna i Hercegovina (BiH) je sa Međunarodnim fondom za poljoprivredni razvoj (IFAD) zaključila kreditni Sporazum o finansiranju Projekt razvoja ruralnih poduzeća I poljoprivrede (Rural Enterprises and Agricultural Development Project (READP). Projekat će pružiti podršku jačanju odabranih pod-sektora (lanaca vrijednosti) kroz implementaciju pojedinačnih prihvatljivih biznis planova (BP), koji su glavni instrument za utvrđivanje potreba ulaganja u poslovanje i razvoj kapaciteta svih aktera u odabranim lancima vrijednosti u okviru klastera projekta.

Ifad 1ž

Javni poziv možete pogledati na slj. linku:https://fmpvs.gov.ba/2021/11/16/javni-poziv-za-ucesce-u-ifad-projektu-razvoja-ruralnih-poduzeca-i-poljoprivrede/

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica