Dana 16.10.2020 u općini Bosanski Petrovac upriličeno je potpisivanje Ugovora o Rekonstrukciji i uređenju ulica u gradskom naselju općine Bosanski Petrovac između općine Bosanski Petrovac i izvođača radova „I-SELIMOVIĆ“ doo Cazin. Ukupna vrijednosti projekta iznosi 182.686,00 KM bez PDV-a odnosno 213.742,62 KM sa PDV-om .

Projekat je rezultat zajedničkog rada Općine Bosanski Petrovac, općinskog načelnika Prošić Dejana, te Razvojnog projekta Ujedinjenih nacija ( UNDP BiH). Općina Bosanski Petrovac je nagrađena nagradom za najveći rast indeksa kapaciteta za planiranje i upravljanje razvojem.

 

Općina Bosanski Petrovac je za predmetni projekat u Budžetu općine osigurala sredstva u iznosu od 109.202,00 KM bez PDV-a , dok je UNDP BiH osigurao sredstva u iznosu od 73.484,00 KM bez PDV-a .

                            

Potpisivanjem ovoga ugovora obuhvaćene se ulica Gaj i Srpska ulica. Realizacijom ovoga ugovora biti će riješeni dugogodišnje problemi odvodnje oborinskih voda i loših kolnika u prvoj gradskoj zoni .

 

 

Nadzor nad izvedenim radovima vršiti će firma „ING-CONSULTING“ doo Cazin.

U sklopu projekta planirana je izgradnja pristupne rampe za invalidne osobe, te izgradnja prve solarne klupe u našam gradu.

Potpisivanje ovoga ugovora je najbolji pokazatelj rada i napretka općine Bosanski Petrovac u prethodnom periodu.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica