U Banja Luci, dana 07.septembra 2020. godine , Općinski načelnik Dejan Prošić i v.d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić, su potpisali ugovor o sufinansiranju realizacije projekta “Izgradnja javne rasvjete u Opštini Bosanski Petrovac” .

Predmet ugovora je sufinansiranje radova u okviru projekta izgradnje javne rasvjete na području opštine Bosanski Petrovac i to u mjesnim zajednicama Vrtoče i Grad II koja se nalaze uz magistralni put M-5.

Vrijednost ugovora iznosi 20.000, 00 KM, a predstavlja prvu, konkretnu finansijsku pomoć viših nivoa vlasti našoj opštini, u vezi sa migrantskom krizom i suzbijanjem nezakonitih migracija u ovim mjesnim zajednicama.

Općinski načelnik Dejan Prošić je istaknuo zadovoljstvo sa suradnjom koju naša opština ostvaruje sa Republičkim sekretarijatom za raseljena lica i migracije RS, jer se radi o trećem infrastrukturnom projektu na području općine koji se ove godine na području opštine Bosanski Petrovac realizuje iz sredstava ove institucije.

U narednim danima, biće i potpisan ugovor o sufinansiranju izgradnje puta Bujadnice u MZ Kolunić, u iznosu od 60.000, 00 KM.  

 

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica