Search

30.12.2019. smo našu „Novogodišnju čaroliju“ posvetili najmlađim i najslađim sugrađanima, našoj djeci, koja su ujedno i budućnost kako naše Općine, tako i države, i moramo to znati cijeniti. Upravo iz tog razloga i samu organizaciju programa prepustili smo učenicima, prvačićima Osnovne škole „Ahmet Hromadžić“ koji su nam se predstavili sa dvije tačke, kolaža, i učnicima Muzičke škole koji su nam izvodili kompozicije na harmonici, uz čije smo note uživali.


Nakon predstavljanja talenata, kreativnosti, umjeća i znanja naših učenika, uslijedilo je druženje i slikanje sa maskotama: Patrolnom Šapom, Miki Mausom i Vukom Kojotom. Oduševljenje djeca nisu mogla da skinu sa lica i nestrpljenje da baš njihova omiljena maskota dođe do njih, „baci 5“ i ovjekovječi taj trenutak ispunjenja dječije želje, a to je susret sa omiljenim crtanim junakom. Dječiji osmijeh na licima naših mališana, ljepotana i ljepotica i nama je srce puno, naša misija je ostvarena- usrećili smo dijete, našu djecu.
Ono što je večeras bilo iznenađenje kako za mališane, tako i za nas same je poklon od našeg sugrađana koji živi u Zagrebu, a koji nas nije zaboravio, Nisveta Jukića. Pozitivan je ovo primjer naše dijaspore i našoj dijaspori. Posebno nam je zadovoljstvo što se zlatne niti zavičaja ne prekidaju, iako nas kilometri dijele.
Naime, na poklon smo dobili pravi novogdišnji poklon, a to je VATROMET.
Zaista smo uživali.

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica