U okviru projekta „Nemanjića kroz vijekove“, a u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Grmeč“ sinoć je u Domu kulture održano predavanje na sljedeće teme:
1. Istorijski značaj srpskih pravoslavnih manastira
2. O pismenosti i književnosti kod Srba
3. Osam vijekova svetosavlja

U sklopu predavanja govorila su tri profesora, prof.dr. Borivoje Milošević, vanredni profesor Filozofskog fakulteta u Banjoj Luci, mr. Dragan Dragomirović, rukovodilac biblioteke na istom fakultetu i Predrag Vujić, profesor pravoslavne vjeronauke, svaki iznoseći ponaosob specifičnosti i lične teme koju izlaže. 

 

Predavanju su prisustvovali Njegovo preosveštenstvo Episkop bihaćko-petrovački, gospodin Sergije, načelnik Opštine, Dejan Prošić, načelnik Opštine Petrovac-Drinić, Milan Grbić, brojno sveštenstvo, građani i članovi KUD-a, a veče su sa nastupom upotpunili gosti etno ansambla „Uspomene“ iz Drvara. Glavni pokrovitelj projekta je Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Mninistarstva spoljnih poslova Vlade Srbije.Na kraju predavanja, pokroviteljima i predavačima su uručene zahvalnice.

Veče je nastavljeno uz ugodno druženje učesnika koje je, nakon predavanja organizovao načelnik Prošić u etno selu „Čardaklije“.