Search

Dana, 11.10.2019. godine načelnik Dejan Prošić u svom Kabinetu ugostio je Ministra unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermina Kljajića, komandira PS, Nermina Mahmutspahića, te predstavnike Odsjeka za administraciju iz naše Opštine i Bihaća.


Tema sastanka je bila kako poboljšati uslove rada policijskih službenika i Odsjeka za administraciju Bosanski Petrovac. Glavni cilj je prioritet da se te institucije smjeste u centar same Opštine, pod jednim krovom, kako bi se poboljšala sama usluga građanima.
U drugom dijelu sastanka učesnici su obavili i terensku posjetu predloženih lokacija za smještaj ovih institucija. Dakle, delegacija je obišla nekadašnju zgradu SDK, Trgovinskog magazina, te opštinsko zemljište u blizini novoizgrađenih zgrada za socijalno stanovanje.
Nakon obilaska gore pomenutih lokacija, zaključak je da će se najvjerovatnije ići u pravcu dodjeljivanja zemljišta od strane Opštine, nakon čega će se krenuti u izradu projektne dokumentacije i prema riječima ministra Kljajića, već u 2020. godini da se krene u izgradnju objekta za Policijsku stanicu i Odsjek za administraciju Bosanski Petrovac.
Načelnik Prošić se zahvalio ministru jer je posjetio našu lokalnu zajednicu, te je obećao zajedničku saradnju, u skladu sa svojim mogućnostima, a sve u cilju da se riješi taj gorući problem uposlenika PS Bosanski Petrovac.

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica