Search

Poštovani građani Bosanskog Petrovca, vaša je uloga da pratite demokratske tokove i da preispitivate povjerenje u ljude koje ste izabrali kao svoje predstavnike u organima lokalne samouprave, te institucija viših organa vlasti. Sticajem političkih okolnosti po prvi put je Bosanski Petrovac u situaciji da ima dva zastupnika u Skupštini Unsko-Sanskog kantona i jednog u Predstavničkom Domu Parlamenta Federacije.

Ja, kao izabrani načelnik opštine Bosanski Petrovac imam obavezu da sarađujem sa svim nivoima vlasti, svim pojedincima i institucijama. Vi ste mene postavili da budem sluga naroda, da najbolje što znam radim u interesima vas i vaših potomaka. Iz tog razloga sam sazvao konsultativni sastanak sa ciljem utvrđivanja pravaca djelovanja po principu MISLI GLOBALNO – DJELUJ LOKALNO.

Na moju žalost, a na vašu štetu, odazvala se samo kantonalna zastupnica Bernada Jukić-Kličić sa kojom sam u otvorenom i konstruktivnom razgovoru dogovorio zajedničko djelovanje po pitanjima prava iz domena socijalne zaštite. Zajednički je stav da moramo raditi na pripremi projektnih prijedloga, te uspostaviti komunikaciju na svim nivoima.

Ostali pozvani, kantonalni zastupnik Zlatko Hujič i Zastupnik Mile Atlagić, nisu se pojavili, niti su objasnili razloge svog izostanka. Uredno su obavješteni 10.05.2019. godine. Pogledaj dopis

Lokalpatriotizam nije floskula, lokalpatriotizam je strateško djelovanje u pravcu lokalnog razvoja

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica