Dana 9.7.2018. godine, u Bosanskom Petrovcu organizovan je veliki jubilej, 80. godina truda, rada i djelovanja bosanskopetrovačkog Nogometnog kluba „Mladost“.

Među prvima na krajiškom prostoru, nogometna lopta donijeta je u Bosanski Petrovac, prije 80 godina formiran je NK „Mladost“ . Dato mu je ime „Mladost“ jer se htjelo da „mladost“ traje...

Kroz ovaj poseban jubilej, organizatori su nastojali pokazati da je „Mladost“ postala i ostala pečat, znak prepoznavanja našeg grada i „most“ među ljudima.

Dokaz je upravo činjenica da su se toga dana sreli stari prijatelji, bivši i sadašnji članovi kluba koji su potvrdili kontinuitet i upečatljivu postojanost sportskog kolektiva kojem su podarili svoje vrijeme, energiju i mladost.

 

Manifestacija je otvorena utakmicama, a gostovali su i klubovi iz Drvara i Rijeke.

Upriličena je i izložba suvenira NK „Mladost“, a na kraju su bile dodijeljene zahvalnice svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji ove manifestacije.

Ovom posebnom danu prisustvovao je i načelnik Opštine Bosanski Petrovac, Zlatko Hujić, kao i predsjednik SP „Mladost“, Senad Husetić, koji su bili glavni sponzori i organizatori, proslave ovog lijepog jubileja.