Search

Povodom obilježavanja 25. maja, Dana Opštine Bosanski Petrovac, 25.5.2018. godine je od 9 časova bilo upriličeno polaganje cvijeća u svim mjesnim zajednicama Opštine, kao i na svim spomen-obilježjima u samom gradu.

Polaganju je prisustvovao načelnik Opštine, Zlatko Hujić, sa svojim saradnicima i ostalim predstavnicima kulturnog i javnog života naše Opštine.

Nakon toga, kako je i najavljeno, sa početkom u 12 časova, svečano je otvorena zgrada vrijedna 1 milion KM.

Svečano otvorenje, presijecanjem vrpce i uručenje ključeva za 20 porodica obavili su načelnik, Zlatko Hujić, državna ministrica za ljudska prava i izbjeglice, Semiha Borovac i predstavnik delegacije EU u BiH, gospodin Vannini.

Projekat zgrade je realizovan u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izbjeglih i interno raseljenih lica, a dvadeset porodica koje već godinama očekuju krov nad glavom, tog dana je konačno dobilo ključeve od stanova.

Prisutnima su se obratili gospodin Vannini, predstavnik delegacije EU u BiH, državna ministrica, Semiha Borovac, sekretar Federalnog ministarstva za izbjegla i raseljena lica, i načelnik Zlatko Hujić.

Ministrica Borovac istakla je da je sretna što je ovakav jedan milionski projekat uspješno realizovan u našoj Opštini, a osmijeh i radost na licima korisnika dok su po prvi put ulazili u svoje nove domove, opravdali su svaki trud, koji je unazad godinu dana ulagan da bi ova zgrada ostvarila svoju namjenu.

“Mi živimo za ovaj narod i vrijeme kada će Bosanski Petrovac u potpunosti biti grad prosperiteta, dobrog života, kao što je to nekad bio. Ne damo ljudima da odu, dajemo im krov nad glavom, zaposlenje. Izgradnjom zgrade politika opštinske administracije u potpunosti je ostvarila cilj što se tiče kategorije izbjeglica i raseljenih lica”, istakao je načelnik Hujić.

Svečanom sjednicom u Domu kulture nastavljena je svečanost obilježavanja Dana naše Opštine, kojom prilikom se prisutnima obratio predsjedavajući, Dejan Prošić.

Potom se obratio i načelnik Hujić koji je ukratko predstavio plan za naredni period, te je nakon toga uručio opštinska priznanja-plaketu za doprinos u razvoju Opštine, novinaru Draganu Bursaću, investitoru, Jusufu Arifagiću, vlasniku doo Pirnar, Romanu Pirnaru, a zahvalnicu je dobila opštinska služba za civilnu zaštitu i vatrogastvo.

Svi dobitnici opštinskih priznanja, na kraju su se lično zahvalili, na plaketama, koje im je dodjelio i uručio Opštinski načelnik.

Opštinsko vijeće nije nikome dodjelilo nikakvo priznanje, zahvalnicu niti plaketu, s obrazloženjem da “Pravilnik nije dorađen”. Tako prijedlog građana opštinskom vijeću, za posthumno Priznanje Hemki Hujiću, dugogodišnjem direktoru izuzetno uspješne fabrike “Novitet”, sa preko 200 potpisa inicijative, nije dobio većinu i odbijen je.

Nakon toga, uslijedio je kulturno-zabavni program, gdje su se predstavili učenici osnovne i srednje škole, polaznici umjetničke škole, kao i mališani iz Dječijeg vrtića.

Pored mnogobrojnih građana, Svečanoj akademiji su prisustvovali gradonačelnici, Bihaća i Cazina, Šuhret Fazlić i Nermin Ogrešević, načelnici Bužima, i Drinića, Zikrija Duraković i Milan Grbić, bivši premijer Kantona, Saračević Izudin, kao i ostali predstavnici kulturnog, vjerskog i javnog života naše Opštine.

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica