Search

Dana 15.5.2018. godine, načelnik Opštine Bosanski Petrovac, Zlatko Hujić, je povodom početka mjeseca Ramazana priredio prijem za predstavnike Islamske zajednice u našoj Opštini, predvođene glavnim imamom, gospodinom Mirzet ef.

Tradicionalni Ramazanski prijem organiziran je u Kabinetu načelnika, kojem su prisustvovali pored glavnog i imami svih džemata u Bosanskom Petrovcu.

„Ovaj prijem sam iskoristio da bi sa dužnosnicima u Islamskoj zajednici razgovarao o aktualnim pitanjima, koji se tiču rada Islamske zajednice, o potrebama džemata, posebno sada kada dolazi mjesec Ramazan. Lično sam iskazao svoju želju da im i ovogodišnji post bude olakšan, kao i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Bosanskom Petrovcu“, rekao je načelnik Hujić.

 

Tokom razgovora predstavljen je plan ramazanskih aktivnosti koje će se organizirati u našoj Opštini tokom cijelog mjeseca, kao i bajramska svečanost koja će obilježiti kraj ovog mubarek mjeseca.

Predstavnici IZ zahvalili su se načelniku Hujiću na prijemu, ističući primjernu saradnju Opštine i institucija Islamske zajednice, koja je od izuzetne važnosti.

Kasnije je, u toku večernjih časova, po prvi put u našoj Opštini organizovana povorka djece pod nazivom “Ramazanski vozić”.

Naime, kolona sačinjena od najmlađih školaraca i djece većeg uzrasta prošetala je kroz grad sa kandiljima u ruci, simbolično predstavljajući ljubav prema vjeri, tradiciji i radosti koju jedan od najvećih islamskih praznika Bajram donosi.

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica