Dana 17.4.2018. godine, predstavnici Foruma građana Tuzle posjetili su Opštinu Bosanski Petrovac, te su sa načelnikom Zlatkom Hujićem održali sastanak na kome je bilo govora o novim projektima na kojima će učestvovati i naša Opština.

Riječ je o projektima koji će nastojati da građane osvjeste u očuvanju i razvoju tradicionalnih, urbanih, kulturnih i etičkih vrijednosti kako države, tako i lokalne zajednice.

Takav Javni poziv, prema riječima, predsjednika FGT, Vehida Šehića, će se raspisati u septembru, a do tada će se obaviti razne obuke sa predstavnicima naše Opštine, kako bi se dodatno i pravovremeno uputili u tematiku i način apliciranja.

 

Isto tako, predstavnici FGT su uputili poziv načelniku Hujiću na skup načelnika koji će se organizovati 10. maja.

Forum građana Tuzle je vanstranačko udruženje, u kojem se građani okupljaju po slobodnoj volji i individualnom izboru. Pripadnost bilo kojoj političkoj, nacionalnoj, vjerskoj, socijalnoj, starosnoj ili polnoj grupi nije prepreka za djelovanje u Forumu.

FGT je otvoren prema svim građanima kojima je stalo do očuvanja i razvoja gore pomenutih vrijednosti BiH kao multinacionalne i multireligijske sredine.