Search

Dana, 28.2.2018. godine, sa početkom u 10:30, u Sali vijećnice Opštine Bosanski Petrovac, održan je prvi dio 16. redovne sjednice Opštinskog vijeća.

Nakon određenih izmjena i dopuna, Dnevni red od 14 tačaka je i usvojen.

Usvojen je i Izvod iz Zapisnika o radu OV sa 15. redovne sjednice, pa su, potom, uslijedila vijećnička pitanja i odgovori.

U okviru naredne tačke, koja se odnosila na Izvještaj o stanju u mjesnim zajednicama za 2017. godinu i Plan i Program rada istih za 2018. godinu , predsjednici svih mjesnih zajednica, osim Vrtoča i Vođenice, predstavili su stanje, aktuelnosti i probleme sa kojima se susreću u svojim mjesnim zajednicama.

Izvještaj je usvojen uz određene bitne stavke koje se odnose na riješavanje problema prevoza učenika osnovne i srednje škole, izradu socijalne karte za svaku mjesnu zajednicu, kao i obavezu da se u ovoj kalendarskoj godini održi tematska sjednica na kojoj će se potpuna pažnja posvetiti životu i radu u našim mjesnim zajednicama.

Nakon toga, primljena je k znanju Informacija o radu svih klubova Sportskog saveza i o utrošku finansijskih sredstava po klubovima za 2017. godinu, te Plan aktivnosti za 2018. godinu.

Rješenje o imenovanju Opštinskog pravobranioca nije usvojeno od strane OV Bosanski Petrovac.

O nastavku 16. redovne sjednice, vijećnici će naknadno biti obaviješteni.

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica