Search


Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sig has a deprecated constructor in /home/bosanski/public_html/plugins/content/jw_sig/jw_sig.php on line 18

Dana 31. januara 2018. godine u vijećnici Opštine Bosanski Petrovac, održana je 15. redovna sjednica Opštinskog vijeća.

Nakon određenih izmjena i dopuna, dnevni red na kojem se nalazilo 15 tačaka je usvojen.

Na samom početku, usvojeni su Izvodi iz Zapisnika sa 14. redovne,3. tematske, nastavka 3. tematske i 5. vanredne sjednice.

Potom je usvojen Zaključak o uređivanju unutrašnjih odnosa u Opštinskom vijeću koji će znatno poboljšati sam rad Vijeća i održavanje sjednica.

Uslijedila su vijećnička pitanja i odgovori, nakon čega je doneseno Rješenje o  razrješenju Slobodanke Kerkez, dužnosti predsjednice Upravnog odbora JU „Centar za socijalni rad „Bosanski Petrovac, kao i Rješenje o imenovanju privremenog člana Upravnog odbora ispred osnivača  JU „Centar za  socijalni rad „Bosanski Petrovac , te pokretanje postupka za imenovanje stalnog člana u skladu sa Zakonom o ministarskim vladinim i drugim imenovanjima FBiH.

Doneseno je i Rješenje o imenovanju privremenih članova Nadzornog odbora za JU „Centar za kulturu i obrazovanje“.

Za povjerenika MZ Krnjeuša imenovan je Mladen Santrač, a kod MZ Bjelaj prolongiran je datum održavanja izbora za predsjednika i savjet mjesne zajednice.

Primljena je k znanju Informacija Esmira Brkovića, koja se tiče nemogućnosti vršenja dužnosti v.d. pravobranioca, s obzirom na to da je načelnik Opštine u međuvremenu, pokrenuo proceduru i raspisao Javni konkurs za imenovanje Opštinskog pravobranioca.

Nakon toga, usvojen je Plan i Program rada OIK-e za opšte izbore za 2018. godinu, kao i Plan i Program rada vatrogasaca Službe civilne zaštite za 2018. godinu.

Imenovana je Komisija za izlaganje podataka izmjere i katastarskog klasiranja zemljišta za k.o. Bjelaj, nakon čega je donesena Odluka o prodaji neposrednom pogodbom neizgrađenog građevinskog zemljišta Mujagić Alisi, kao i Odluka o načinu i uslovima raspolaganja nekretnina u vlasništvu Opštine, pod nazivom Ograda Bahići.

U nastavku je primljena k znanju Informacija o svim započetim i završenim projektima u Opštini u 2017. godini, kao i  Informacija o stanju i potrebama izrade prostorno-planske dokumentacije.

Na kraju, donesen je Program obavljanja usluga zajedničke komunalne potrošnje, za 2018. godinu.

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica