Dana 13. i 14. decembra predstavnici Opštine Bosanski Petrovac sa načelnikom Zlatkom Hujićem i omladinskim koordinatorima učestvovali su na konferenciji koju je organizovao Savjet Evrope u Sarajevu u okviru Projekta "Izgradnja mjera povjerenja”.

Prvi dan konferencije bio je namijenjen mladima koji u idućoj godini trebaju da realizuju neki od projekata u svojim lokalnim zajednicama.

Podsjećamo, ove godine,  Opštine Bosanski Petrovac, Drvar, Istočni Drvar i Petrovac udružile su se u klaster u okviru kojeg je razvijena međuopštinska saradnja i realizovan projekat nabavke plastenika, a kasnije, u drugoj komponenti uključeni su i mladi iz ovih opština, sve pod pokroviteljstvom Savjeta Evrope.

 

Tim omladinskih koordinatora iz ove četiri opštine predstavio je Savjetu Evrope  svoj prvi projekat koji žele realizovati, a to je osnivanje omladinskih organizacija, centara za mlade u opštinama koji će riješavati probleme učenika, studenata, sportista i svih mladih koji žive u ove četiri opštine.

Bitno je da će u svim svojim aktivnostima imati punu podršku naše Opštine, kako je u svom obraćanju rekao načelnik Zlatko Hujić.

Drugi dan konferencije je bio predviđen za predstavnike opštinskih vlasti i prezentovanje rezultata njihovih realizovanih projekata.

Projekat nabavke plastenika ženama iz ruralnih područja opština Bosanski Petrovac, Drvar, Istočni Drvar i Petrovac je u potpunosti realizovan i opravdali smo povjerenje koje nam je ukazao Savjet Evrope te se nadamo da će i mladi iz ovih opština, isto tako, imati iza sebe uspješno realizovane projekte, kaže se između ostalog.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica