Ismeta Dervoz, poslanica u predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, članica Stalne delegacije u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, koordinatorica na projektu omladinskih koordinatora Vijeća Evrope, posjetila je, dana 13.10.2017. godine Opštinu Bosanski Petrovac, gdje je u Kabinetu načelnika dočekao načelnik Zlatko Hujić.

Cilj posjete je bio upravo projekat omladinskih koordinatora, kojeg provodi Vijeće Evrope u 19 opština u BiH, među kojima je i naša.

Namjena ovog projekta je da se podrže zagovaranja omladine, usmjeravanje pozitivne energije mladih ljudi u cilju doprinosa kvalitete života u opštini, što je bila i tema jučerašnjeg sastanka.

Radnom sastanku prisustvovala je omladinska koordinatorica iz naše Opštine, Amila Bešić, koja je učestvovala u obuci koja se održavala u Neumu, gdje se zajedno sa ostalim koordinatorima osposobila sa potrebnim vještinama za organizaciju aktivnosti uključujući što veći broj mladih ljudi.

Ismeta Dervoz se zahvalila načelniku na domaćinskom dočeku, istaknuvši da Opština Bosanski Petrovac i mlade koordinatorice računaju na njenu pomoć i podršku u implementaciji ovog projekta.