Na osnovu potpisanog Protokola o saradnji između Opštine Bosanski Petrovac i Projekta integriranog razvoja (ILDP III), od 23.06.2017. godine, dana 18.8.2017. godine je u Kabinetu načelnika održan sastanak sa predstavnicom ILDP-a, predstavnicima Jedinice za upravljanje lokalnim razvojem i Tima za monitoring.

Na sastanku se razgovaralo o samoprocjeni procesa koji su implementirani (realizovani) u prethodnom periodu (u 2016. godini) u našoj Opštini od strane Tima za monitoring, kao i o aktivnostima koje se trebaju realizovati u narednom periodu.

 

Sastanku je prisustvovao i načelnik Hujić koji je dodao da je  Strategija Opštine jako bitan dokument jer su tu sadržane sve instrukcije, metode, načini koje su od ključnog značaja za razvitak naše Opštine, u smislu apliciranja međunarodnim institucijama, projektima od značaja građanima.

Strategija razvoja opštine Bosanski Petrovac 2011-2020 godine predstavlja ključni strateško-planski dokument, koji treba da podstiče rast i razvoj zajednice. Strategija razvoja obuhvata društvenu, ekonomsku, okolišnu, kao i prostornu sferu.