Uz prisutstvo rodbine, prijatelja i svih onih koji su željeli odati počast žrtvama, služenjem parastosa i polaganjem vijenaca kod Spomen-krsta u mjestu Bravsko kod Bosanskog Petrovca, i ovog 7.avgusta je obilježena 22. godina od stradanja žrtava iz izbjegličke kolone 1995. godine na Petrovačkoj cesti.

 

Na ovom mjestu poginulo je devet civila, među kojima je četvero djece i 21-godišnja djevojka, dok je na desetine ranjeno.

Svojim prisustvom, i ove godine, polaganjem cvijeća i naklonom, poštovanje stradalim žrtvama, ali i svim ostalim nevinim žrtvama čiji životi su nepovratno izgubljeni, odao je načelnik naše Opštine, Zlatko Hujić.

Prisutnima se obratio Savo Štrbac, predsjednik Dokumentaciono informacionog centra „Veritas“ iz Beograda. Podsjetio je prisutne i ovom prilikom da je naša dužnost sjećati se svake godine i odavati počast stradalima.

Pored načelnika Hujića i predsjedavajuće Opštinskog vijeća, Nikoline Simić,  prisutni su bili i načelnici Donjeg Lapca, Ilija Obradović, Drinića, Milan Grbić.

 „Na odavanju počasti, ovdje, svake godine vidim ista lica. Moramo znati da se prošlost ne može popraviti, ali se može pamtiti da bi se gradila budućnost. Na ovom mjestu nije bitna ni politika, ni nacija, ovdje postoji jedna humanost koja nas sve spaja i koja nas je danas dovela na obilježavanje“, istakao je načelnik Hujić, koji je ovom prilikom izjavio saučešće i saosjećanje sa porodicama žrtava.