Dana 3.8.2017. godine u Cazinu je organizovan Poslovni forum „Društveni dijalog Evropskog pokreta u BiH“, na kojem je učestvovao i načelnik Opštine Bosanski Petrovac, Zlatko Hujić.

Ovaj Poslovni forum je održan u okviru obilježavanja Dana Evrope, a razgovaralo se o nizu aktuelnih i za razvoj Bosne i Hercegovine važnih tema, poput ekonomije, lokalne samouprave i problemu odlaska mladih iz naše države.

Učesnicima su se u panel diskusiji obratili Muhamed Mujakić, osnivač i direktor Pravnog instituta BiH, Nermin Ogrešević, gradonačelnik Cazina, Bruno Bojić, predsjednik Vanjsko-trgovinske komore BiH, Edin Dilberović, direktor Direkcije za Evropske integracije BiH i brojni drugi stručnjaci iz oblasti srodnih pomenutim temama.

Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević dobio je priznanje za "Evropskog gradonačelnika regiona", dok su općine Bosanska Krupa i Bosanski Petrovac dobile priznanje za "Otvorene lokalne zajednice – partner EU integracija“, a nagradu im je uručio Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u BiH.

Po riječima svih učesnika i pratitelja Foruma održanog u Cazinu, sve obrađene teme bile su korisne i aktuelne, ali su i otvorile niz novih pitanja koja će sigurno biti iskorištena u radu domaćih privrednika i institucija koji, kako su naglasili, žele potaknuti političare u našoj zemlji da se počnu aktivno baviti ekonomskim razvojem zemlje, davati radne i konkretne rezultate i mijenjati percepciju o Bosni i Hercegovini.

Sa Foruma je poslata poruka mladima da trebaju odlaziti, ali samo kako bi se vratili sa novim znanjima i vještinama koje će implementirati u svojim matičnim zemljama, odnosno u našem regionu.

S lijeva: Igor Davidović, Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka, austrijski ambasador Martin Pammer, načelnik Hujić i Bruno Bojić, Vanjskotrgovinska komora

 

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica