Search

Protekle sedmice na području naše Opštine izvršena je podjela i postavljanje dva plastenika, koja su donirana od Vijeća Evrope, porodicama u stanju socijalne potrebe. 

Riječ je o porodicama Lončar Slavice, iz Krnjeuše, i Kerkez Mersije iz Rašinovca.

Lončar Slavica ima troje djece, nezaposlena je, bavi se poljoprivredom, dok Kerkez Mersija ima četvero djece.

Cilj projekta jeste konkretna i materijalna pomoć za socijalno ugrožene porodice kroz proces upošljavanja u intezivnoj poljoprivrednoj proizvodnji s ciljem pridruživanja procesu poljoprivredne proizvodnje na nivou lokalne zajednice.

 

 

Osim plastenika čija je površina 100 m², korisnici su dobili i sisteme za navodnjavanje, sadnice krastavca, te će u narednom periodu dobiti prihranu i zaštitu za navedene sadnice.

Napominjemo da je Opština u saradnji sa Poljoprivrednim zavodom izvršila analizu zemljišta korisnika, te će na osnovu analize odrediti odgovarajući sistem prihrane i zaštite.

Inače, ovaj međuopštinski projekat iz oblasti plasteničke proizvodnje rezultat je saradnje između lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, među kojima su četiri opštine sa našeg područja: Petrovac, Drvar, Istočni Drvar i naša Opština.

Navedene opštine, među kojima je i naša, predstavljaju klaster 1, s tim da je Opština Bosanski Petrovac nosilac projekta.

“Obzirom da je svrha ovog projekta pomoć socijalno ugroženim porodicama, smatram da će ovaj projekat mnogo pomoći u njihovoj egzistenciji kao i njihovom budućem zapošljavanju. Na ovaj način ćemo steći uslove da korisnici imaju dodatna primanja kako bi poboljšali svoj budžet i na takav način doprinjeli boljem životu svoje porodice”, rekao je načelnik Zlatko Hujić.

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica