Dana, 14.7.2017. godine u Vijećnici naše Opštine predstavljena je knjiga “Izgubila životnu bitku, pobijedit će Laforinu bolest”, autora Snježane Gajić, majke koja je izgubila jednu od dvije kćerke oboljele od Laforine bolesti.

Na promociji knjige učestvovali su Draško Stanivuković, Dajana Smiljanić, i autorica Snježana Gajić.

“Ovo nije knjiga samo u književnom smislu riječi, ovo je jedna istinita životna priča, koju sam željela prenijeti na papir. Knjiga je pisana srcem i dušom”, rekla je Gajićeva.

 

Kaže da je sebi dala zadatak, četrdeset dana poslije odlaska kćerke Tatjane, da na papir prenese sve ono čega je bila svjedok, znači sve što se dešavalo i da na neki način djeluje motivaciono na ljude kojima se dese neke slične stvari u životu.

“Probala sam kroz knjigu da prenesem poruku da ništa nije nemoguće i da koliko god strašno bilo ono što nam se može desiti u životu da uvijek, ali uvijek, postoji nešto što možemo učiniti i na što možemo uticati”, istakla je Gaićeva.

Doktorica Gajić je i učinila, pokrenula je aktivnost na prikupljanju sredstava za istraživanje i pronalazak lijeka za ovu okrutnu bolest i sva sredstva usmjerila u kliniku “Sik Kids” u Torontu, odnosno timu doktora koji rade na tome da nađu lijek.

Saopštili su im da bi lijek mogao biti u upotrebi već krajem godine. To je nova nada za mlađu kćrku Milanu.

O Laforinoj bolesti snimljen je i dokumentarni film “Lica Lafore”, režisera Denisa Bojića, koji će biti prikazan u Barseloni, na kongresu neurologa.

Promociji je, pored predstavnika kulturnog i javnog života, građana, omladine, prisustvovao načelnik Opštine Zlatko Hujić.

Na kraju, posebne emocije izazvala je Tacina himna ljubavi, pjesma posvećena kćerki koja je izgubila životnu bitku, ali je “saučesnik” u pobjedi Laforine bolesti, što je i smisao promocije.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica