Dana, 9.5.2017. godine, načelnik Hujić je prisustvovao sastanku u Sarajevu, sa Premijerom Federacije, Fadilom Novalićem, na kojem se razmatrao problem investitora Jusufa Arifagića, u Bosanskom Petrovcu.

Sastanku su prisustvovali investitor Jusuf Arifagić, i načelnik Općine Bosanska Krupa, Armin Halitović.

Probleme i opstrukcije koje ima sa dodjelom poljoprivrednog zemljišta, kako kaže investitor, nije mogao riješiti na lokalnom nivou: „Ja sam čovjek koji je došao u svoju BiH da investira srcem, a ne hladne glave. Jer, ako investiraš hladne glave, zakoni ekonomije su neumoljivi. Čovjek ne bi trebao ovdje investirati s obzirom na trenutno stanje. Ali evo, obećanje Premijera je da će se on uključiti u ovo sa Federalnom vladom, da se u što kraćem roku nađe rješenje“, ističe Arifagić.

Tokom razgovora Premijeru su predložili da Vlada sufinansira nabavku stočne hrane za ovu godinu, ali i riješi problem sa lokalnom zajednicom, u vezi sa dodjelom zemljišta.

Načelnik Hujić je istakao kako što prije treba iznaći rješenje, jer nema smisla ugroziti djelovanje ovakvog jednog investitora u opštini, ali i u zemlji gdje je sve više nezaposlenih stanovnika.

S druge strane, Arifagić navodi kako će zaposliti novih 300 ljudi, samo ukoliko mu se dozvoli da nesmetano radi i iskoristi postojeće kapacitete, s obzirom da je i u Bosanskoj Krupi slična situacija.