Poštujući epidemiološke mjere i upute ovogodišnje obilježavanje Dana Općine Bosanski Petrovac organizovano je na nešto skromniji način. 

Ispred zgrade općine, sa početkom u 11 sati predsjedavajuća Općinskog vijeća Bosanski Petrovac, Izeta Ferizović, prigodnim govorom je otvorila svečanu sjednicu. Osvrnuvši se na situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, u ime građana Bosanskog Petrovca zahvalila se svima koji su pružili ruku pomoći našoj Općini u kriznim momentima. U svom obraćanju pozvala je na korak naprijed u smislu razvoja naše Općine u budućnosti.

 

U okviru obilježavanja prisutnima se obratio i načelnik Bosanskog Petrovca g-din Dejan Prošić, čestitavši svim građanima 25. maj- Dan Općine, te svim propadnicima islamske vjeroispovijesti Ramazanski bajram, napravio je retrospektivu događaja unazad godinu dana, osvrnuvši se na do sad urađene projekte, ali i na neke buduće planove. 

Nakon svečarskog dijela uslijedio je nešto skromniji kulturni program, ali ne tako manje bitan od prošlih godina. Učenice osnovne škole "Ahmet Hromadžić", Sara Petković, Lamija Bolić i Nejla Zukančić upotpunile su svečanu notu recitacijom pjesama o Uni i o Bosanskom Petrovcu. Sara Petković je osvojila drugo mjesto u kategoriji literarnih radova od 5-9 razreda na takmičenju "Una i ekologija, a pjesmu o Bosanskom Petrovcu je napisala nastavnica bosanskog jezika i književnosti, Hafija Subašić.

Ranije, u toku dana položeno je cvijeće na spomen obilježja u našoj Općini.


Također, u okviru obilježavanja naše Općine, načelnik je u toku dana održao konstruktivne razgovore sa predstavnicima OSCE- a iz Drvara, te direktorom Republičkog sekretarijata RS, Markom Aćićem, te predstavnicima Drvara, Grahova, Glamoča i Sanskog Mosta.

Svim građanima Bosanskog Petrovca iskrene čestitke povodom 25. maja, Dana Općine Bosanski Petrovac

 

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica