Search

Danas je bihaćki muftija Mehmed ef. Kudić klanjao džuma-namaz u Gradskoj džamiji u Bosanskom Petrovcu.

Velika je to privilegija za vjernike islamske vjeroispovijesti, jer je riječ o prvoj džumi u mjesecu Ramazanu.

“Meni je zaista zadovoljstvo što sam prvi džuma- namaz obavio u Bosanskom Petrovcu. Zaista svi poštujemo propisane norme. Vjernici će ove godine sve obrede dočekati u krugu svoje porodice, neće biti zajedničkih iftara, te bih, svakako, preporučio svim vjernicima da se pridržavaju ovih preporuka”, izjavio je za Radio Bosanski Petrovac, muftija bihaćki Mehmed ef. Kudić.

Poštujući propisane naredbe i upute kriznih štabova obavljena je vjerska molitva u duhu najradosnijeg i najmilosnijeg mjeseca Ramazana.

Namazu su pored cijenjenog muftije bihaćkog, prisustvovali i glavni imam Mirzet ef Spahić, predsjednik MIZ Bosanski Petrovac, Midhat Hidić, te nekolicina vjerskih službenika i vjernika.

Nakon obavljenog namaza upriličen je obilazak objekta Medžlisa koji je trenutno još uvijek u obnovi, ali dobrim dijelom su radovi na sanaciji i rekonstrukciji završeni.

Predsjednik MIZ Bosanski Petrovac je predstavio bihaćkom muftiji Kadiću projekat rekonstukcije, donatore, kao i aktivnosti koje će u okviru Islamske zajednice u našoj Opštini biti upriličene u periodu mjeseca Ramazana.

“Na sanaciji zgrade radimo već tri godine, u tri faze. Uređenje unutrašnjeg dijela je kompletno završeno. Sljedeći projekat je vanjski dio zgrade, gdje su nam sredstva već odobrena. Ova investicija za ovako malo mjesto je velika, a sanacija je do sad koštala oko 200. 000 KM. U planu nam je izgradnja i gasulhane, koje nemamo u našoj Opštini. Također, sredstva koja smo inače usmjeravali u organizaciju Bajramske akademije usmjerit ćemo u kupovinu oko 140 paketa, koje ćemo podijeliti našim džematlijama i našim komšijama, mislim na pripadnike pravoslavne vjeroispovijesti”, izjavio je predsjednik MIZ Bosanski Petrovac, Midhat Hidić.

Svi prisutni su istakli želju da vjernici ovaj mjesec isposte u zdravlju i miru.

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica