Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

27.12.2019. smo bili svjedoci svečanog početka manifestacije „Novogodišnja čarolija“ u Bosanskom Petrovcu, koja je po prvi put organizovana u našem gradu. Na samom početku načelnik Dejan Prošić se obratio svim prisutnima, te simbolično –ključ grada- predao Organizacionom odboru manifestacije na upravljanje i realizaciju bogatog kulturno-zabavnog programa koji će uslijediti narednih dana u našoj Općini.

 

Načelnik Prošić je istakao kako ovo nije jedina aktivnost gdje će građani Bosanskog Petrovca moći da uživaju. Naime, i za ljeto se planiraju slične manifestacije prilagođene, naravno, uslovima perioda kada će se organizovati. Večeras je Bosanski Petrovac postao jedan od gradova u kojem vlada osjećaj da smo napokon popeli se na veću ljestvicu, kako na zabavnom, tako i na kulturnom nivou.
Nakon formalnog dijela, građani su ostatak večeri mogli da uživaju uz koncert EX YU ROCK benda, Lazy benda.  Prazničnu atmosferu, osjećaj euforije pred novogodišnje praznike upotpunio je i snijeg koji je počeo padati.
Također, građane su domaćinski dočekale zimske kućice i proizvodi koji su doprinijeli toploj atmosferi, uprkos niskim temperaturama koje trenutno vladaju u našem gradu.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica