Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Danas je, 12.11.2019. godine u kabinetu načelnika održan sastanka predstavnika Opštine Bosanski Petrovac, na čelu sa načelnikom, Dejanom Prošićem i ministrima Ministarstva pravosuđa i uprave, Asimom Dizdarevićem, Ministarstva privrede, Nijazom Kadirićem i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Sulejmanom Kulenovićem. Teme su se odnosile na sveokupna pitanja koja se tiču svakog ponaosob ministarstva.

 

Naime, bilo je riječi o obnovljivim izvorima energije u vidu solarnih sistema, koji bi u budućnosti trebali sve više uzimati maha u našoj Opštini, a po uzoru na već postojeći solarni sistem u Krnjeuši.Kad je riječ o pravosuđu, planirano je uspostavljanje partnerskog odnosa među institucijama, te da se zbog ukidanja Prekršajnog odjeljenja u Bosanskom Petrovcu, uvede redovni dan, tj. Jedan radni dan kada će građani naše Opštine moći riješavati pitanja vezano za ovu oblast, i time na neki način nadomjestiti nepostojanje ovog Odjeljenja.

U ovom smislu razgovaralo se i o budućem djelovanju notara na području naše Opštine, a u skladu sa novim Zakonom o notarima, koji je u toku donošenja. Isto tako, razgovaralo se o poljoprivredi i šumarstvu gdje je rečeno da će se u narednom periodu pokušati staviti u funkciju državno poljoprivredno zemljište, te su planirani razni poticaji na principu krava-tele. Spomenuto je da će se i aktivnosti usmjeriti u turističke zone naše Opštine, poznavajući bogat potencijal prirodnih bogatstava koji posjedujemo.

“Danas smo imali posjetu iz Vlade USK. Naime, riječ je o ministrima Ministarstva pravosuđa i uprave, Ministarstva privrede i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Imali smo jedan veoma obiman razgovor. Razgovarali smo gdje bi se naša Opština mogla naći u njihovim planovima forimiranja budžeta za 2020. godinu”, izjavio je načelnik Opštine, Dejan Prošić.

“Mi smo na poziv Opštinskog načelnika došli u posjetu, te razgovarali o nekoliko aktuelnih tema, koje ujedno opterećuju rad jedinica lokalne samouprave Opštine Bosanski Petrovac” u svojoj izjavi istakao je Asim Dizdarević, Ministar pravosuđa i uprave.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica