Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

U subotu je, 9.11.2019. u porodičnoj kući Banovića organizovan svečani ručak, a povodom završetka humanitarne akcije koja je proteklih dana, mjeseci bila pokrenuta za našeg sugrađanina Milovana Banovića. Da bolest nije kraj, a ni multiplaskleroza u poodmaklom stadiju od koje boluje Milovan Banović pokazala je i ova humana priča. Veliko srce naših Petrovčana, ljubav prema drugom, komšiji, pokazali su da teški moment koji nas mogu nenadano u život zateći na neki način mogu i ublažiti.

 

Inicijator ove humanitarne akcije je komšinica Banovića, Ivana Obradović, koja najbolje poznaje njihov način života, teškoće sa kojim su se susretali, potrebe koje nisu bile ostvarene. U njoj se pokrenula humanost, želja da Banovići ugledaju zračak pozitivnosti, obratila se načelniku Opštine Bosanski Petrovac, Dejanu Prošić i tako je ova priča počela, i doživjela sretan epilog. Ovoj humanitarnoj akciji pridružila se i Eparhija bihaćko-petrovačka, tačnije Fond za najugroženije ove eperhije, koji je svojim sredstvima nabavio Milovanu kolica prilagođena za njegovo stanje.

Humanost, ljudskost, veliko srce dobrote su stvari koje se ne mogu kupiti novcem, to samo čovjek može pružiti čovjeku. Budimo humani, niko nikad ne zna šta ga sutra čeka i kome će upravo ta ruka spasa biti potrebna.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica