Search

Pogled na Osječenicu
Bosanski Petrovac
Runolist na Osječenici
Runolist na Osječenici
Etno selo Čardaklije
Vrtoče, Bosanski Petrovac
Panorama
Bosanski Petrovac
Titov voz
Oštrelj, Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Velikani Bosanskog Petrovca
Naslikao Nedim Islamagić-Čile
Panorama Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić
Općina Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić

Jedinstveni općinski organ uprave

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Unsko-sanski kanton
Općina Bosanski Petrovac
 
Bosanska 110,
77250, Bosanski Petrovac
Bosna i Hercegovina
 

ID broj: 4263145770004

tel: 037/883-570 (centrala)
fax: 037/881-012
e-mail: opcinabp@bih.net.ba

Јуче 19.09.2019.године, висока делегација АП Војводине је посјетила Босански Петровац и разговарала са начелником општине. Делегација од четри посланика у скупштини АП Војводине предвођени Дмитром Станишићем, предсједником одбора за европске интеграције и међурегионалну сарадњу, те генералним секретаром Скупштине, господином Николом Бањцем, истакла је природну повезаност Крајине и Војводине, бројне родбинске и пријатељске везе међу становништво и нема ништа природније него да се такав однос и формализује кроз институционалну сарадњу.

Делегацију су поред скупштинских посланика сачињавали и директор Развојне агенције Војводине , господин Никола Жежељ, те директор Фонда за помоћ избјеглим , прогнаним и расељеним лицима, господин Душко Ћутило. Управо је господин Ћутило највећи „кривац“ за једну овакву посјету, јер је непосредни повод додјела донације КУД-у „Грмеч“ у вриједности од 4000 КМ. Они су донјели благо у виду крајишких народних ношњи и значиће пуно у смислу мотивације младих људи да наставе путем његовања културне баштине, како је у захвали истакао предсједник КУД-а „Грмеч“, господин Жарко Стојановић. С друге стране господин Душко Ћутило је констатовао да су битни људи који ће оживјети благо и изнјети га на прави начин. Он у овим младим људима види такав потенцијал и због тога је Фонд препознао управо ове младе људе као носиоце витешког задатка одржања традиције, обичаја и културе крајишког народа.

Договорена је даља сарадња и чланови КУД-а „Грмеч“ ће посјетити Нови Сад у периоду 01.11 до 03.11. којом приликом ће им бити уприличен пријем у Скупштини АП Војводина. То је најмање што можемо урадити за ове младе људе, истакао је члан делегације Бојан Врањковић, начелник одјељења за финансијске послове и јавне набавке у Скупштини АП Војводина. Послије разговора са начелником и дружења са члановима КУД-а , настављени су неформални разговори у Дринићу, уз домаћинство Начелника општине Петровац, господина Милана Грбића.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica