Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Ministrica Ćemalović i direktor kantonalne bolnice dr.Irfan Ljubijankić u Bihać ,doktor Hajdurin Havić danas su posjetili Općinskog načelnika Dejana Prošića i Dom zdravlja u Bosanskom Petrovcu. Cilj posjete kako je kazala ministrica Ćemalović jeste,planiranje projekata za iskorištenje 1530 m2 neiskorištenog prostora u zgradi Dom zdravlja u Bosanskom Petrovcu.

"U Bosanskom Petrovcu od ukupnog broja stanovnika živi skoro 60 % starih osoba,a mladi odlaze. Zašto ne bismo starima omogućili ljepše penzionerke dane,a mladima omogućili posao,i na taj način spriječili odlazak iz Bosanskog Petrovca. Razmišljamo i u pravcu otvaranja nekog odjela ili nešto slično tome" kazala je ministrica Ćemalović.

Bosanski Petrovac kao jako zdrava i lijepa životna zajednica sigurno će uz pomoć donatora uspjeti iz ideje preći u realizovan projekat. "Opština Bosanski Petrovac ima planinu Oštrelj koja je vazdušna banja za sve nas,samim tim taj potencijal treba da iskoristimo,kao i ostale pogodnosti naše lokalne zajendice,istakao je načelnik Općine Dejan Prošić.

Da ovo neće ostati samo na ideji,uvjerena je i v.d.direktorica Doma zdravlja doktorica Sabina Softić,koja je goste i sve prisutne provela kroz trenutno neiskorišten prostor od tri sprata, tačnije 1530 m2.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica