Search

Pogled na Osječenicu
Bosanski Petrovac
Runolist na Osječenici
Runolist na Osječenici
Etno selo Čardaklije
Vrtoče, Bosanski Petrovac
Panorama
Bosanski Petrovac
Titov voz
Oštrelj, Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Velikani Bosanskog Petrovca
Naslikao Nedim Islamagić-Čile
Panorama Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić
Općina Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić

Ministar građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK Adnan Alijagić u petak je boravio u radnoj posjeti Općini Bosanski Petrovac.

Načelnik Općine, Dejan Prošić se zahvalio ministru za podršku koje ovo ministarstvo pruža kontinuirano, kroz realizaciju projekata zaštite i unapređenja životne sredine, a koje naša općina već godinama uspješno provodi iz namjenskih sredstava od ekoloških naknada. Jedan takav poziv je već objavljen od strane Ministarstva, a pravo da aplicira, uz Općinu, ima i „Komunalno“ d.o.o. Bosanski Petrovac.

Na sastanku je bilo govora i oko stanja prostorno-planske dokumentacije, kako na kantonalnom, tako i na općinskom nivou. Zajednički stav je da u prijedlogu Prostornog plana Kantona treba voditi računa o zonama zaštite šumskog dobra, te da će općina dostaviti svoje primjedbe i aktivno učestvovati u izradi Plana, jer je isti osnov i za dokumentaciju nižeg reda, koju donosi i usvaja lokalna zajednica.

Takođe, razgovaralo se i o poboljšanju energetske efikasnosti objekata, potencijalnim revolving fondovima za obnovu stambene infrastrukture, kao i o stanju nelegalnih građevina.

Na kraju, ministar Alijagić i općinski načelnik Prošić, zadovoljni zajedničkom suradnjom, su se dogovorili da će obostrano preduzeti sve aktivnosti kako bi općina Bosanski Petrovac u što kraćem roku ishodovala okolinsku dozvolu za prečistač otpadnih voda, čiji postupak izdavanja se vodi kod ovog ministarstva.

 

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica