Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Jedinstveni općinski organ uprave

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Unsko-sanski kanton
Općina Bosanski Petrovac
 
Bosanska 110,
77250, Bosanski Petrovac
Bosna i Hercegovina
 

ID broj: 4263145770004

tel: 037/883-570 (centrala)
fax: 037/881-012
e-mail: opcinabp@bih.net.ba

U organizaciji JU „Centra za kulturu i obrazovanje“ i Odbora za međureligijsku saradnju Bihać, a uz podršku OSCE Misije u BiH, sinoć je u Domu kulture otvorena izložba fotografija pod nazivom „Harmonija različitosti“.

Mnogobrojnim građanima, predstavnicima kulturnog, javnog i političkog života naše Opštine, predstavnicima Odbora za međureligisjku saradnju iz Bihaća, kao i predstavnicima OSCE Misije u BiH, obratili su se Marijo Plavčić, iz katoličke vjerske zajednice, Mirzet efendija Spahić, iz islamske vjerske zajednice, pravoslavni sveštenik Bojan Mitrić, predsjedavajuća Opštinskog vijeća Nikolina Simić, te ispred načelnika Opštine, Nevsad Ramić.

U kulturno-umjetničkom djelu programa predstavili su se učenici Mješovite srednje škole, sa recitalom, učenici Niže muziče škole, te djevojke i momci folkolora koji djeluje pri „Centru za kulturu i obrazovanje.

Izložbu 40 fotografija vjerskih objekata islamske, katoličke, pravoslavne i jevrejske zajednice svečano je otvorila v.d. direktora Ansela Husetić, istaknuvši da je izložba postavljena na pravom mjestu i u pravom gradu, jer je Bosanski Petrovac pravi primjer suživota i vjerske tolerancije.

Izložba će biti otvorena narednih sedam dana, a svi zainteresovani posjetitelji fotografije će moći pogledati radnim danom u periodu od 7 sati do 15:30.

Iz Bosanskog Petrovca sinoć je poslata jedna poruka: Nije važno koje smo vjere, kako nazivamo Boga kojem se molimo, na koji način se molimo, treba da se međusobno uvažavamo, širimo poštovanje, prijateljstvo, suživot i toleranciju.

Jedna bašta ljepše izgleda i bolje miriše sa četiri različita cvijeta, za razliku od bašte sa jednim cvijetom“, u svom obraćanju istakao je Nevsad Ramić.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica