Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Sinoć je u Domu kulture, povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine održana Svečana akademija u sklopu koje je i ove godine Opštinsko vijeće organizovalo Svečanu sjednicu.

Prisutnima su se obratili predsjedavajuća OV, Nikolina Simić, zaželivši svima sretan ovaj bitan dan u istoriji naše domovine, a potom i načelnik, Zlatko Hujić, koji je istakao da uprkos teškim vremenima, i teškoj državi u kojoj živimo, našu opštinu oslikavaju činjenice koje potvrđuju i najavljuju razvoj koji je vidan na svakom koraku. Spomenuo je zapošljavanje stanovnika, kod domaćih i stranih investitora, navodeći Arifagić Investment, Almu Ras koja samo za početak planira zapošljavanje oko 100 žena, potom Bingo, posebno istaknuvši firmu Pirnar sa njenim direktorom Sandijem Terzićem, koja je u toku radova na projektu i proširenju proizvodnih pogona. Ovim, poslovna zona u Gorinčanima u potpunosti opravdava svoje namjere.

Nakon prigodnih govora, uslijedio je kulturno-zabavni program. Prisutne su pokretnom igrom obradovali najmlađi i najslađi mališani dječijeg vrtića, potom učenici osnovne i srednje škole.

Smjenjivali su se, predstavljajući se pjesmom, recitacijom, folklorom, a sve to obojano rodoljubljem bosanskopetrovačke mladosti.

Svojim prisutstvom svečanost su uveličali predstavnici kulturnog i javnog života naše Opštine, kao i roditelji učesnika.

Ranije, u toku dana, organizovano je i polaganje cvijeća na spomen obilježjima naše opštine.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica