Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Jedinstveni općinski organ uprave

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Unsko-sanski kanton
Općina Bosanski Petrovac
 
Bosanska 110,
77250, Bosanski Petrovac
Bosna i Hercegovina
 

ID broj: 4263145770004

tel: 037/883-570 (centrala)
fax: 037/881-012
e-mail: opcinabp@bih.net.ba

Dana 26.2.2017. godine, u prostorijama Doma kulture održana je Druga Svetosavska akademija pod nazivom “S ljubavlju Svetom Savi, Bogu i rodu”.

Na početku svečanosti prisutnima se obratio profesor pravoslavne vjeronauke, Predrag Vujić, koji je uputio dobrodošlicu, te je kratko predstavio program koji slijedi. Istakao je da su Svetosavsku akademiju pripremili učenici Mješovite srednje škole “Bosanski Petrovac” i osnovne škole “Ahmet Hromadžić”, te da je sama Akademija nastala kao plod želje i entuzijazma učenika i njihovih vjeroučitelja da svoju ljubav prema vjeri i prema zajedništvu pretoče u stihove, recital, besjedu, pjesmu i igru.

Prisutne je pozdravio i načelnik Zlatko Hujić, zaželivši sretan praznik, istakao je da je ponosan zbog ovakvih dešavanja, te da širenje ljubavi i entuzijazma uvijek treba podržati. Načelnik je posebno naglasio potrebu njegovanja ovakvih događaja, radi poštivanja i očuvanja identiteta svih naroda u ovoj zemlji.

U prepunoj sali Doma kulture gdje su bile okupljene sve generacije, učenici su uspjeli na jednostavan i zanimljiv način oživjeti lik i djelo prosvjetitelja Sv. Save na radost svih poštovatelja ovog velikana pravoslavne vjere.

Brojni građani velikim pljeskom su nagradili svaku tačku programa, a njihovo zadovoljstvo svjedoči kako je u našoj opštini potrebna i dobrodošla svaka prigoda da se uživa u kulturnim i duhovnim vrijednostima, te da se pošalju poruke mira, ljubavi i sloge.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica