Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova održalo je juče, u Vijećnici naše Opštine stručnu obuku za matičare i druge uposlenike organa uprave koji rade na poslovima državljanstva i matičnih knjiga.

Obuci su prisustvovali državni službenici i namještenici opština iz dva kantona: Kantona 10 i Unsko-sanskog kantona iz 14 opština, među kojima su predstavnici naše Opštine, Bihaća, Bosanske Krupe, Bužima, Cazina, Ključa, Sanskog Mosta, Velike Kladuše, Livna, Bosanskog Grahova, Drvara, Glamoča, Kupresa i Tomislavgrada.

Iz svake opštine prisustvovala su po dva ili tri državna službenika ili namještenika, a ispred domaćina, naše Opštine, u stručnoj obuci učestvovali su Bajazid Hadžalić i Zerina Hajder.

Predstavnici Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, treneri na stručnoj obuci, učesnike su upoznali sa znanjima u oblasti sticanja državljanstva Federacije Bosne i Hercegovine i upisa podataka u matičnu knjigu rođenih i matičnu knjigu državljana.

Obuka je bila interaktivnog tipa gdje su učesnici mogli da postave pitanja i razjasne nedoumice s kojim se susreću u praktičnoj primjeni svojih nadležnosti.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica