Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Na prijemu u kabinetu načelnika Hujića, 17. novembra, uz prisutsvo predstavnika Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, potpisan je Zapisnik o uvođenju u posao izvođača- firma „Gratod“ i nadzornog organa- firma „IG“, za izgradnju višestambene zgrade od 20 stanova u Bosanskom Petrovcu.

Planirano je da radovi traju oko 300 dana, a na taj način će biti trajno stambeno zbrinuta 31 porodica izbjeglih i raseljenih osoba iz naše Opštine.

Vrijednost projekta je 950 hiljada KM, a za izgradnju objekta Opština je osigurala 13 % sredstava od ukupne vrijednosti, za zemljište, građevinsku dozvolu, revidiranu projektnu dokumentaciju, priključke struje i vode, kanalizaciju, te pristupni put.

Višestambeni objekat će na području grada biti izgrađen u sklopu Državnog projekta stambenog zbrinjavanja BiH3. Naša Opština je sudjelovala i u pod-projektu BiH 1, gdje je za 7 korisnika već izgrađena kuća, i BiH 2, gdje je kuća izgrađena za 4 korisnika.

Cilj projekta je pomoći ugroženim izbjeglim i raseljenim osobama u iznalaženju rješenja za socijalne izazove s kojima se suočavaju.

Prisutni su izrazili zadovoljstvo zbog prilike koja je pružena, pa je tako načelnik Hujić istakao da se ovaj projekat mora voditi savjesno i ozbiljno, te da će imenovati i supervizora koji će u ime naše Opštine nadgledati radove jer, na kraju stanovi ostaju u vlasništvu Opštine.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica