Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Načelnik Hujić prisustvovao Tematskom poslovnom skupu

Regionalna poslovna asocijacija Biznis plus, uz podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, danas je organizovala Tematski poslovni skup na Jahorini na kojem je prisustvovao i načelnik Zlatko Hujić.

U okviru skupa govorilo se o tržištu energenata (otvorenost, saradnja, projekti, problemi...) i o investicijama (mogućnosti, konkretna ponuda, mogućnosti zajedničkog nastupa, finansije...).

Cilj je bio ne samo otvoriti pitanja i o njima diskutovati, nego i uspostaviti saradnju, predstaviti projekte i mogućnosti, ali i otvoreno razgovarati o cijenama bilo u trgovini energentima, bilo kod investicija u smislu šta se nudi, ko su dobavljači i izvođači i kako mogu zajedno raditi.

Pored toga, Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i predsjedavajući Energetske zajednice Jugoistočne Evrope koji je, kao domaćin, održao uvodno izlaganje, potom zajedno sa učesnicima poslovnog skupa nastojao predstaviti kako do sada funkcioniše Energetska zajednica, i zašto kompanije još uvijek ne nabavljaju električnu energiju na otvorenom tržištu.

“Ovaj skup je dalji pokušaj da unaprijedimo saradnju u ovoj oblasti, da kandidujemo nove projekte i razmotrimo izvore finansiranja, kao što su EU fondovi”, rekao je načelnik Hujić.

Skupu su prisustvovali i predstavnici domaćih preduzeća i banaka, institucija, regulatora, i jedan broj načelnika.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica