Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

U našoj Opštini se održava dvodnevna obuka u oblasti prostornog planiranja

Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, u okviru Sistema obuke za jedinice lokalne samouprave, danas je u našoj Opštini održala prvi dan, inače dvodnevne obuke u oblasti prostornog planiranja.

Obuka je u vijećnici okupila uposlenike jedinica lokalne samouprave koji rade na poslovima prostornog planiranja i izgradnje, te uposlenike koji rade u službama za lokalni ekonomski razvoj, koji čine primarnu ciljnu grupu, kao i predstavnike kantonalnih ministarstava iz ove oblasti, koji su sekundarna ciljna grupa.

Naime, svrha obuke je unapređenje znanja i predstavljanje primjera iz prakse u oblasti prostornog planiranja, razmjena informacija među opštinama kroz otvorenu diskusiju u cilju traženja modaliteta za prevazilaženje praktičnih problema i rješavanja nedoumica sa kojima se uposlenici organa državne službe susreću u praksi.

Značaj postupka vezanih za planiranje i izgradnju jedinice lokalne samouprave ogleda se u tome što je direktno povezana sa pružanjem kvalietetnih usluga građanima.

Treneri na obuci su Šaćir Šošević, diplomirani ekonomista i inžinjer geodezije i Hajrudin Omerbegović, magistar saobraćaja.

Naš zadatak je da saslušamo koji su problem u izradi planske dokumentacije, te da pokušamo djelovati na vrlo konkretan način kroz program rada u jednom skorijem periodu. Ovo je četvrti po redu dvodnevni seminar, predstoji nam još jedan u Sarajevu”, riječi su trenera Šoševića.

U okviru prvog dana učesnici su upoznati sa tri modula, u okviru kojeg je bilo riječ o etapama razvoja prostornog planiranja, konvencijama, direktivima i zakonima prostornog planiranja.

Nakon prezentacije, u okviru prvog dana, polaznici su utvrdili prijedloge za poboljšanje postojećeg stanja u oblasti provođenja planova od strane organa uprave.

Obuka se nastavlja i sutra kada će učesnicima biti predstavljena nova tri modula.

Inače, obuka se pored naše Opštine, održava u Vitezu, Tuzli, Tomislavgradu, a prema rasporedu kako slijedi, poslijednja  se održava u Sarajevu  26. i 27. oktobra.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica