Search

Pogled na Osječenicu
Bosanski Petrovac
Runolist na Osječenici
Runolist na Osječenici
Etno selo Čardaklije
Vrtoče, Bosanski Petrovac
Panorama
Bosanski Petrovac
Titov voz
Oštrelj, Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Velikani Bosanskog Petrovca
Naslikao Nedim Islamagić-Čile
Panorama Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić
Općina Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić

Jedinstveni općinski organ uprave

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Unsko-sanski kanton
Općina Bosanski Petrovac
 
Bosanska 110,
77250, Bosanski Petrovac
Bosna i Hercegovina
 

ID broj: 4263145770004

tel: 037/883-570 (centrala)
fax: 037/881-012
e-mail: opcinabp@bih.net.ba

vijesti

Dana 22.7.2018. godine (nedjelja), sa početkom u 9:00 časova u mjesnoj zajednici Smoljana, Opština Bosanski Petrovac bit će upriličena 10. jubilarna manifestacija „Prva kosa Grmeča“, u organizaciji Mjesne zajednice Smoljana, Opštine Bosanski Petrovac, JU „Centar za kulturu i obrazovanje“ i UG „Ruralni razvoj“.

Ove godine organizatori žele napraviti rekapitulaciju posljednih deset godina organizovanja manifetsacije, sa osvrtom na prvu kosidbu 2009. godine, da se pokaže kako entuzijazam i volja ljudi sa naših krajeva od lokalnog događaja mogu napraviti međunarodni, jer i ove godine očekujemo dolazak i učešće kosaca iz Crne Gore i Srbije i ostalih nam susjednih država.

Također Vas pozivamo da prisustvujete revijalnom dijelu „Prve kose Grmeča“ pod nazivom „OTKOS MIRA I TOLERANCIJE“, u cilju da pokažemo da Bosanski Petrovac zaista oslikava „BiH u malom“, gdje različitost predstavlja most zajedničkog puta ka Evropi kao partnera sa jakim identitetom, a mir, tolerancija i dijalog su jedini pravi način.

U takmičarskom dijelu očekujemo najjače konkurencije, viteško i fer nadmetanje, iz kojeg će izaći najbolji kosac čija je pobjeda rezultat fizičke spremnosti, tehnike i duha.

Dana 9.7.2018. godine, u Bosanskom Petrovcu organizovan je veliki jubilej, 80. godina truda, rada i djelovanja bosanskopetrovačkog Nogometnog kluba „Mladost“.

Među prvima na krajiškom prostoru, nogometna lopta donijeta je u Bosanski Petrovac, prije 80 godina formiran je NK „Mladost“ . Dato mu je ime „Mladost“ jer se htjelo da „mladost“ traje...

Kroz ovaj poseban jubilej, organizatori su nastojali pokazati da je „Mladost“ postala i ostala pečat, znak prepoznavanja našeg grada i „most“ među ljudima.

Dokaz je upravo činjenica da su se toga dana sreli stari prijatelji, bivši i sadašnji članovi kluba koji su potvrdili kontinuitet i upečatljivu postojanost sportskog kolektiva kojem su podarili svoje vrijeme, energiju i mladost.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica