Search


Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sig has a deprecated constructor in /home/bosanski/public_html/plugins/content/jw_sig/jw_sig.php on line 18

Tradicionalna manifestacija “Prvi glas Bosanskog Petrovca”, održana je u srijedu 27.12.2017. godine u prepunoj dvorani Mješovite srednje škole u Bosanskom Petrovcu.

Organizator manifestacije je bosanskopetrovački “Centar za kulturu i obrazovanje”, uz generalno sponzorstvo Opštine Bosanski Petrovac svoj doprinos su dali i pojedini domaći privrednici (Cvjećara Suza, Apoteka Zlata i RHM komerc).

Pred brojnom publikom nastupilo je 13 izvođača, koje su i ove godine za nastup pripremali i vjerno pratili svima dobro poznati “Ećo i Mešak”.

Svako na svoj način je izvojevao svoju poziciju i pobjedu, a stručni žiri je ipak izdvojio tri takmičara koji su za nijansu bili uspješniji.

Tako je  titulu “Prvog glasa 2017” osvojila  je Elma Redžić, drugo mjesto Amir Mujanić, a treće mjesto Smajil Družić.

U revijalnom dijelu nastupao je stručni žiri u sastavu :  krajiška grupa Runolist, Antonio Popović, pjevač grupe Bolero, Osman Seferović, Zvezda Granda i naša sugrađanka, Medina Ganibegović ZMBT 8. 

 

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica