Dana 26.2.2017. godine, u prostorijama Doma kulture održana je Druga Svetosavska akademija pod nazivom “S ljubavlju Svetom Savi, Bogu i rodu”.

Na početku svečanosti prisutnima se obratio profesor pravoslavne vjeronauke, Predrag Vujić, koji je uputio dobrodošlicu, te je kratko predstavio program koji slijedi. Istakao je da su Svetosavsku akademiju pripremili učenici Mješovite srednje škole “Bosanski Petrovac” i osnovne škole “Ahmet Hromadžić”, te da je sama Akademija nastala kao plod želje i entuzijazma učenika i njihovih vjeroučitelja da svoju ljubav prema vjeri i prema zajedništvu pretoče u stihove, recital, besjedu, pjesmu i igru.

Prisutne je pozdravio i načelnik Zlatko Hujić, zaželivši sretan praznik, istakao je da je ponosan zbog ovakvih dešavanja, te da širenje ljubavi i entuzijazma uvijek treba podržati. Načelnik je posebno naglasio potrebu njegovanja ovakvih događaja, radi poštivanja i očuvanja identiteta svih naroda u ovoj zemlji.

U prepunoj sali Doma kulture gdje su bile okupljene sve generacije, učenici su uspjeli na jednostavan i zanimljiv način oživjeti lik i djelo prosvjetitelja Sv. Save na radost svih poštovatelja ovog velikana pravoslavne vjere.

Brojni građani velikim pljeskom su nagradili svaku tačku programa, a njihovo zadovoljstvo svjedoči kako je u našoj opštini potrebna i dobrodošla svaka prigoda da se uživa u kulturnim i duhovnim vrijednostima, te da se pošalju poruke mira, ljubavi i sloge.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica