Dana, 18.4.2018. godine, u Kabinetu načelnika je upriličen prijem na kojem je prisustvovala direktorica, Dragica Zirojević, ispred investitora koji realizuju projekat izgradnje turističkog centra „Klekovača“.

Tim povodom, načelniku Zlatku Hujiću je uručila dokumentaciju prostornog plana područja posebne namjene „Klekovača“, u kojem se nalazi detaljan sadržaj ovog projekta, za koji je Odlukom u Službenom glasniku naložena zakonska obaveza da naša Opština ima stalni javni uvid u samu realizaciju aktivnosti.

Naime, vrijednost ove investicije je 334 miliona eura, a trenutno se realizuje priprema prve faze u koju spada infrastruktura za kompletan turistički centar, zatim prvi smještajni kapaciteti, ski centri, staze.

 

Turistički centar „Klekovača“ po riječima direktorice Zirojević će ispuniti sva očekivanja kako domaćih, tako i stranih posjetilaca, jer su prisutni svi uslovi koji garantuju uživanje u prirodnim ljepotama planinskog kraja, povoljnoj klimi, hidrologiji, bogatsvu flore i faune.

Pored vazdušne banje, koja će biti osnov za zdravstveni turizam, TC će posjedovati i ekskluzivni hotelski smještaj, ali i vikend naselje.

Njemački investitori prognoziraju da će Klekovaču dnevno posjećivati najmanje 15 000 ljudi. Pored primamljivog sadržaja, turistički centar će biti povezan sa dvije magistrale, ali i budućim autoputem Banja Luka-Split.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica