Načelnik općine Bosanski Petrovac Mahmut Jukić danas je u Bihaću prisustvovao zajedničkom potpisivanju ugovora između predstavnika lokalnih zajednica i resornog Ministarstvom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša. Načelnik Jukić je zajedno sa predstavnicima ostalih gradova USK-a u zgradi vlade, potpisao ugovor o dodjeli namjenskih sredstava iz ekoloških naknada za 2021. godinu sa pomenutim ministarstvom. Ugovori su potpisani za implementaciju projekata kojima su lokalne zajednice aplicirale za dodjelu ekoloških sredstava u 2021. godini.

1

Ukupan iznos sredstava sa kojim Ministarstvo su/finansira projekte gradova/općina iznosi 340.603,04 KM, a radi se o namjenskim sredstvima koja se prikupljaju na osnovu člana 25. Zakona o Fondu za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH“ broj: 33/03) i primjene Uredbe o posebnim naknadama za okoliš koje se plaćaju pri registraciji motornih vozila („Službene novine Federacije BiH“, broj: 14/11 i 26/11), a koja Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH uplaćuje na depozitni račun za javne prihode Unsko-sanskog kantona.
U narednom periodu bit će upriličeno i potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava sa javnim preduzećima i javnim ustanovama, privatnim preduzećima i poduzetnicima, te neprofitnim organizacijama čiji projekti su zadovoljili uvjete Javnog poziva za dodjelu sredstava, saopćeno je iz Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša.
2
 
JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica