Danas je u općinskoj vijećnici održana prva, od zakazane dvije Javne rasprave o Nacrtu budžeta i Nacrtu Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Bosanski Petrovac za 2021. godinu.

Prisutnima se obratio Načelnik Mahmut Jukić, te u kratkim crtama prikazao predloženi Budžet, isto tako je pozvao građane da pismeno ili usmeno dostavljaju svoje prijedloge i mišljenja o predloženom Budžetu, na općinsku adresu, Službi za finansije.

Šef Službe za finansije, budžet i računovodstvo Adnan Hadžić  dao je objašnjenje predloženog Nacrta te su se javljali najviše predsjednici Savjeta MZ-a, koji su tražili uvećanje sredstava za ljetnje održavanje puteva, bazirali su svoje stavove na činjenici da oni dobijaju premalo sredstava za rad u MZ, nedostatak prostorija, računara idr. problemi. 

Na kraju rasprave pažnju je privukao direktor JP Veterinarska stanica Edo Softić koji je obrazložio tešku situaciju u kojoj se našla ova firma, zatvarenje gazdinstava, farmi pilića, stoke, itd.a sve prouzrokovano pandemijom, zapravo zatražio je pomoć od Osnivača preduzeća Veterinarska stanica u Bosanskom Petrovcu.

Načelnik Jukić redom je odmah odgovarao na postavljena pitanja.

Sljedeća Javna rasprava o Nacrtu budžeta biće 11.02 2021. s početkom u 16 sati u ovoj vijećnici. 

 

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica