Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

30.12.2019. smo našu „Novogodišnju čaroliju“ posvetili najmlađim i najslađim sugrađanima, našoj djeci, koja su ujedno i budućnost kako naše Općine, tako i države, i moramo to znati cijeniti. Upravo iz tog razloga i samu organizaciju programa prepustili smo učenicima, prvačićima Osnovne škole „Ahmet Hromadžić“ koji su nam se predstavili sa dvije tačke, kolaža, i učnicima Muzičke škole koji su nam izvodili kompozicije na harmonici, uz čije smo note uživali.


Nakon predstavljanja talenata, kreativnosti, umjeća i znanja naših učenika, uslijedilo je druženje i slikanje sa maskotama: Patrolnom Šapom, Miki Mausom i Vukom Kojotom. Oduševljenje djeca nisu mogla da skinu sa lica i nestrpljenje da baš njihova omiljena maskota dođe do njih, „baci 5“ i ovjekovječi taj trenutak ispunjenja dječije želje, a to je susret sa omiljenim crtanim junakom. Dječiji osmijeh na licima naših mališana, ljepotana i ljepotica i nama je srce puno, naša misija je ostvarena- usrećili smo dijete, našu djecu.
Ono što je večeras bilo iznenađenje kako za mališane, tako i za nas same je poklon od našeg sugrađana koji živi u Zagrebu, a koji nas nije zaboravio, Nisveta Jukića. Pozitivan je ovo primjer naše dijaspore i našoj dijaspori. Posebno nam je zadovoljstvo što se zlatne niti zavičaja ne prekidaju, iako nas kilometri dijele.
Naime, na poklon smo dobili pravi novogdišnji poklon, a to je VATROMET.
Zaista smo uživali.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica