Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

27.12.2019. smo bili svjedoci svečanog početka manifestacije „Novogodišnja čarolija“ u Bosanskom Petrovcu, koja je po prvi put organizovana u našem gradu. Na samom početku načelnik Dejan Prošić se obratio svim prisutnima, te simbolično –ključ grada- predao Organizacionom odboru manifestacije na upravljanje i realizaciju bogatog kulturno-zabavnog programa koji će uslijediti narednih dana u našoj Općini.

 

Načelnik Prošić je istakao kako ovo nije jedina aktivnost gdje će građani Bosanskog Petrovca moći da uživaju. Naime, i za ljeto se planiraju slične manifestacije prilagođene, naravno, uslovima perioda kada će se organizovati. Večeras je Bosanski Petrovac postao jedan od gradova u kojem vlada osjećaj da smo napokon popeli se na veću ljestvicu, kako na zabavnom, tako i na kulturnom nivou.
Nakon formalnog dijela, građani su ostatak večeri mogli da uživaju uz koncert EX YU ROCK benda, Lazy benda.  Prazničnu atmosferu, osjećaj euforije pred novogodišnje praznike upotpunio je i snijeg koji je počeo padati.
Također, građane su domaćinski dočekale zimske kućice i proizvodi koji su doprinijeli toploj atmosferi, uprkos niskim temperaturama koje trenutno vladaju u našem gradu.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica