Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Jedinstveni općinski organ uprave

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Unsko-sanski kanton
Općina Bosanski Petrovac
 
Bosanska 110,
77250, Bosanski Petrovac
Bosna i Hercegovina
 

ID broj: 4263145770004

tel: 037/883-570 (centrala)
fax: 037/881-012
e-mail: opcinabp@bih.net.ba

U sklopu IFAD projekta, u skladu sa Memorandumom o razumijevanju potpisanog između Opštine Bosanski Petrovac i Ureda za koordinaciju projekta pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, u Sarajevu je potpisan Ugovor za implementaciju projekta rekonstrukcije i izgradnje vodovodne mreže urbanog područja Opštine Bosanski Petrovac (Bahići-Revenik), II faza.

 „Opština Bosanski Petrovac radi na unaprijeđenju vodovodnog sistema i vodosnadbijevanja. Zahvaljujemo se IFAD-u što je imao razumijevanja i prije par godina uradio prvu fazu vodovoda Bahići-Revenik. Nadam se da će radovi koje će izvoditi naše Komunalno preduzeće biti u planiranom roku i da, naravno, ni kvalitet neće izostati. Ovo puno znači za stanovnike tog dijela Bosanskog Petrovca i nadamo se budućoj saradnji sa IFAD-om“, izjavio je načelnik Prošić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 137.892. KM, od tog iznosa 30 % je obezbijedila Opština, a 70 % su donatorska sredstva. 

Potpisivanjem Ugovora, glavni izvođač radova na ovom projektu će biti „Komunalno“ D.O.O.  Bosanski Petrovac. „Mi smo ove godine imali određena ulaganja u mehanizaciju, te smo se prijavili na tender i dobili posao. Trebalo je malo hrabrosti da se prijavimo na taj tender da radimo jedan takav projekat. Projekat je jako zahtjevan, jer je projektant predvidio najviše standarde, najkvalitetnije i najnovije materijale koji moraju biti ugrađeni po najsavremenijim metodama, što predstavlja veliki izazov za nas. Bitno je da taj vodovodni sitem, na takav način urađen, ostaje nama“, izjavio je Savo Jovanić, direktor „Komunalno“D.O.O.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica